Menyek és Vejek sulija – önállóság és tisztelet mesterfokon

Határaink – ezt a találó címet viseli az a tréning, amelynek első része az anyósok számára nyújtott önismereti és kommunikációs segítséget, most pedig a Menyek és Vejek sulijába várják azokat, akik szeretnék családjuk határait számukra megfelelően kiépíteni.

Írta: Czefernek Léna, 2018. február 26.

  • Milyen keretek között működöm jól én és a családom?
  • Hogyan képviselhetem ezt jól a szüleim, a párom szülei felé?
  • Mire és hogyan mondhatok nemet? Kérhetek segítséget?

Talán kevés olyan kényes kérdés van egy fiatal pár életében, mint a szülőkkel ápolt viszony, amely bizony egy új család születésével együtt átalakuláson megy keresztül. Többek között ebben nyújthat segítséget a Menyek és Vejek sulija, amely a már korábban a Családháló által bemutatott Anyós-suli folytatása. A tréninget vezető szakemberekkel, Süttő Mártával és Szikora Ildikóval beszélgettünk.

kezeskép

A teljes cikk elolvasása

IMG 0584

Nagy örömmel értesültünk arról, hogy Szikora Réka Anyós suliról szóló cikke felkerült a Nemzedékekért díj jelöltjei köze.

http://mediaacsaladert.hu/nemzedekekert-dij-jeloltek/

 

A cikk itt olvasható.

Gratulálunk  Réka és köszönjük az interjút.

Köszönjük Orbán Domonkosnak a fotókat.

 


A teljes cikk

A családi élet alakulása a nők kezében van


2017. november 20.
A családi béke letéteményesei a nők: anyák és nagymamák, menyek és anyósok. Egymáshoz való viszonyuk meghatározza a széles család légkörét. Ezért fontos, hogy ne legyen közöttük feloldhatatlan konfliktus, tudjanak együttműködni, egymást támogatni.

 

Ez persze nem megy mindig magától, ahogy azt a sokszor meglehetősen gonosz anyósviccek is mutatják. Süttő Márta tanár, mentálhigiénés szakember, pszichodráma-vezető és Szikora Ildikó gyógypedagógus, bibliodráma-vezető – nem mellesleg mindketten sokgyermekes anyák és anyósok – nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy segítsék a hozzájuk fordulók családi kapcsolatainak javítását. Ezért hívták életre az Anyóssulit. 

Ha tetszett, ossza meg ismerőseivel!
Kövessen minket!